Hem » Matkaravan Stockholm – startsida

Smaka på det exotiska eller regionala mat-Stockholm!

Dag Hermelin
Dag Hermelin driver Matkaravan Stockholm.

Vandra – eller cykla* – med Matkaravan som guide mitt i Stockholm tillsammans med andra som är nyfikna på goda smaker och spännande dofter. Låt dig underhållas av upptäckande och komponerande av mat under cirka två timmar.

Välj en Mat-karavan med huvudtema Mångkulturell mat eller mera specialiserat på Mångkulturell mat från Asien. Eller Mat med doft och smak av sin region som är särskilt för dig som vill hitta bra, men mera näraliggande inspiration inklusive de bästa fisken, ostar med personlighet och närproducerat med smak man är stolt över att bjuda på. Kom med och utöka din kulinariska repertoar.

Boka din karavan här (Tickster)

Läs mer om karavan-bokning här

Ombokning? Läs här

Mat-Niklas på karavan

Bokning och betalning

För schemalagda tider, biljetter och presentkort, klicka här och följ instruktionerna. Biljettpriset inkluderar tipsguiden speciellt för Stockholm, smak- och doftprover under turen, och allt roligt under tiden. Matkaravans tipsguide är utgiven på eget förlag. Den är fylld med godbitar från A-Ö, kartor och adresser till handlare som du kan köpa allt det goda av.

Tänk på att dina smakprover har valts ut och betalats av matkaravan-föraren för att du ska få intresseväckande matunderhållning oberoende av alla säljkampanjer. Vi besöker handlare bara när de har öppet.

Schemalagda Mat-karavaner går vanligtvis måndagar och tisdagar och startar 16:30 (Undantages Påsk- och Julkaravan och Mat med smak och doft av sin region: tisdagar 16:00).

Tider

Gruppboka till vandringar som startar från 10:00, dock senast 16:30, vid beställningar i undantagsfall omkring 17:00. Men aldrig i rusningstid. För andra – även senare – tider, fråga efter Mat-karavan som föredrag för alla sinnen med doft- och smakprover (efter beställning). En Matkaravan tar cirka två timmar och tar upp till 12 personer** per grupp. Alla ska se och höra bra trots begränsat utrymme.

Mötesplatser

Måndags-karavaner startar vid China Market, Olof Palmes gata 12. Andra dagar startar Matkaravanerna i Hötorgshallen ingång Sergelgatan vid trappans övre del, om inte annat sägs. Se på din biljett.

Praktiskt

Kom sugen på mat, men inte utsvulten. Karavanen erbjuder smak- och doftprover för att väcka idéer, men det är långt ifrån en måltid. Välj klädsel och skor som tillåter dig vara ute även i kyla och att promenera mellan affärerna några hundra meter åt gången.

*) Mat-karavan till cykels: boka in en grupp cyklande deltagare för en matresa från Norrmalm till city eller Södermalm till city. Vardagar med start före och slut efter lunch.

**) Gruppboka direkt till Dag Hermelin (dag@matkaravan.nu) om du vill ha specialkaravan för upp till 15 personer eller flera parallella Mat-karavaner för upp till 36 deltagare , var och en med 12 deltagare och egen mat-karavan-förare. Fråga också om en kortare Mat-karavan på en timme med höjdpunkter från det fullständiga programmet, om din grupp behöver för att det ska passa ihop med er planering i övrigt. Och om du vill ha en specialkomponerad upptäckarmåltid efter Mat-karavan i samma god anda. Eller, varför inte mat-shopping med eller utan matlagning efter Mat-karavan för din grupp.

Gruppboka också direkt till Dag Hermelin (dag@matkaravan.nu) om du vill ha Mat-karavan för dem som vill lära känna det bästa av svensk mat, t ex för personer som gästar Sverige eller arbetar här under en period. Observera att du måste ange om den Mat-karavanen ska ges på engelska, tyska eller franska.